Origen
A l’octubre de l’any 2015, la Joana, la Bruna, la Mariona i la Clara eren alumnes de 5è de primària i van demanar a en Marcos, el seu professor d’educació física d’aquell curs, poder anar plegats al bosquet de l’Escola i regar els arbres que allà hi ha, així com netejar de pinassa aquell indret. Sense saber-ho, aquella petita acció, va ser la llavor del projecte Fent Verd de l’Escola Thau de Barcelona.
Al llarg d’aquell curs, van anar al bosquet a l’estona de migdia tots els dimarts. Un cop allà, van treballar amb gran entusiasme i molta sensibilitat i, fins i tot, van plantar esquers d'heures per cobrir de verd un espai de paret. Poc a poc, altres companys de la seva classe es van anar incorporant al grup de treball, motivats per la possibilitat d’apropar-se al medi natural més proper, el de la mateixa Escola. Fins i tot, alumnes de 3r de primària que havien sentit de l'acció ecològica del grup de 5è, es van sumar al grup de treball dels dimarts. En acabar aquell curs 2015-2016, ja hi havia 20 alumnes participant en el projecte Fent Verd de l’Escola.
Al curs 2016-2017, el grup, cada cop més nombrós, va seguir fent accions a diferents espais de l’escola, tot destacant la plantada de 20 plançons de pi al bosquet. A la primavera, la Joana, la Bruna, la Mariona i la Clara, es van trobar amb l’Ana de Casacuberta, mestra de plàstica de l’Escola i van voler descriure les seves sensacions, els seus sentiments i les seves emocions quan desenvolupaven accions per al projecte Fent Verd . I van dibuixar el logotip que avui en dia coneixem.
El curs 2017-2018 va ser un punt d’inflexió per al projecte. Durant aquell curs es van plantar les primeres vinyes ,els primers arbres fruiters, es van construir els primers horts urbans amb material reutilitzat, es van recuperar les plantes de compostatge... Al curs següent, el projecte Fent Verd va començar a treballar amb Thau TV i Fent Verd va començar a treballar un canal amb el seu propi nom. Els alumnes Aina Bernal i Lluc Soler van crear la música per a la caràtula de presentació amb l’ajuda de la seva mestra de música.
D’ençà, el projecte Fent Verd no ha parat de créixer en nombre de nens que hi participen però també en el nombre d’activitats que es fan. Les paraules claus del projecte són estimació, respecte, admiració, conscienciació, reutilització, sensibilització i sostenibilitat.